גרמניה מתכון לקציצות

קציצות גרמניות

הכנת קציצות בנוסח גרמניה אורגינליות לארבעה אכלני בשר :

קונים חצי קילו בשר בקר טחון אדום מה שנקרא בשפת הקצבים שפונדרה, אפשר גם חלקים אחרים מהתחת של הפרה, וחצי קילו בשר חזיר טחון לבן טרי טרי.

4 בקבוקי בירה 4 עד 5 אחוז אלכוהול.

פתחו מפה על השולחן, הביאו תפוחי אדמה מבושלים במים ומטוגנים בשמן עמוק.

ירקות לפי החשק, ירוקים ואדומים.

בצלחת נפרדת לפי מנהג האבירים מלפפון חמוץ או כרוב כבוש וחצי עגבניה.

הכנות לארוחה:

הכינו שתי פרוסות חלת פרג טרייה כל פרוסה סנטימטר וחצי עובי, חרדל תוצרת חוץ חריף או מיונז או טחינה.

הכינו צלחת פרורי לחם.

הכינו שומן אווזים, כבש פרה, או חמאה לטיגון.

שלוש עד ארבע  שיני שום מעוכות.

קצת לחם יבש לפי החשק עד 4 פרוסות או לחמניה וחצי מיובשת.

שלוש ביצים.

בצל לבן או 2    קטנים או 1 גדול.

תבלינים ישראלים : פפריקה רגילה או  חריפה לפי הטעם,

עלים ירוקים של פטרוזיליה או כל ירק נוסף שמתאים לכם,

קמצוץ פלפל שחור  ומלח לפי העין.

מרפדים צלחת בפירורי לחם.

שלבי הכנה :

א . טגנו קצת את השום והבצל ושימו את זה בצד על השיש.

ב . קחו את הלחם הרטיבו אותו במים סחיטה קלה כדי שישאר עיסה.

ג . מערבבים את הכל בידיים רטובות שלא ידבקו, עושים כדורי קנידלך קשיחים שלא מתפרקים.

ד. זורקים אותם לצלחת עם פרורי הלחם שיתגלגלו להם ויקבלו מעטה לבן.

ה . השטיחו אותם כדוגמת המבורגרים.

רגע האמת של הבשר מגיע :

מרתיחים את השמן במחבת, ומתחילים לטגן 4 קציצות בכל מחזור,

אחרי מכת החום הראשונה הפכו את הקציצות והנמיכו את האש.

שימו לב, ברגע שהבשר שבתוך הקציצה הופך מאדום לורוד כהה הוא מוכן.

המשיכו לטגן את שאר הקציצות , מכסימום חצי שעה עבודה ויש לכם ארוחת

רוזנים גרמנית.

מוכן לאכילה

הפינאלה : סוף האופרה של הבשר בדרכו לקיבה שלכם.

מורחים את החרדל על שתי פרוסות החלה שהכנו, חותכים את הקציצות לרוחב.

שמים את זה באמצע ובולעים את הארוחה עד סופה.

פותחים את הפקקים של הבירות ושני חורים בחגורה, שותים עושים גרפס והולכים לישון.


אודות העורך

אני יודע מה שאני כותב. מנהל ערוץ סרטים ביוטיוב. יודע על תאילנד הרבה מאוד.